Zdravljenje in preprečevanje erektilne disfunkcije

Erektilna disfunkcija (ED) je pogosta težava. Po podatkih Nacionalnega centra za zbiranje informacij o ledvičnih in uroloških boleznih vsako leto do 30 milijonov moških (govorimo o ZDA, saj je bila raziskava opravljena tam) občasno doživlja ED. ED pri mlajših odraslih moških je pogosto začasna. Vendar pa se število moških s kronično obliko poveča s starostjo. Štirje odstotki moških, starejših od 50 let, in več kot 17 odstotkov moških v 60. letu starosti doživlja popolno nezmožnost, da bi dobili in ohranili erekcijo. Vendar pa ED ni naravna posledica staranja, zato vam ni treba uničiti spolnega življenja.

Različni dejavniki lahko povzročijo ED, vključno z:

 • nekaterimi zdravili
 • kroničnimi boleznimi
 • duševnimi motnjami
 • zlorabo drog

Čeprav ni mogoče preprečiti vseh oblik ED, lahko z načinom življenja zmanjšate tveganje za ED. Kako?

Imejte zdrav način življenja

Zdravje celotnega telesa prispeva k spolnemu zdravju. Pomembno je, da so vaše arterije in živci zdravi, da ohranite dobro cirkulacijo in kasneje preprečite poškodbe.

Slaba prehrana, premalo teledne vadbe in nasplošno nezdrav življenjski slog lahko povečajo tveganje za ED. Obstaja več sprememb življenjskega sloga, ki vam lahko pomagajo ostati zdravi. Da bi zmanjšali tveganje za ED, počnite te stvari:

 • Ohranite zdravo telesno težo
 • Redno telovadite
 • Poskušajte se prehranjevati karseda zdravo
 • Opustite kajenje
 • Preprečite čezmerno uživanje alkohola
 • Nadzirajte svojo kronično bolezen

Kronične bolezni so nekateri izmed glavnih vzrokov za ED. Bolezni srca in ožilja in sladkorna bolezen sta pri starejših moških občutno povečali tveganje ED. Pomembno je nadzorovati kronične bolezni, če jemljemo vsa zdravila, kot je predpisano, in vodimo bolj zdrav življenjski slog. S tem lahko ohranite zdravo erekcijo.

Kako to storiti?

 • uravnavajte krvni sladkor
 • poskusite ohraniti krvni tlak na zdravih ravneh
 • po potrebi upravljajte svoj holesterol z dieto in zdravili
 • po potrebi jemljite zdravila za kronična stanja

Poleg bolezni srca in ožilja in sladkorne bolezni, motnje prostate – predvsem rak prostate in zdravljenje – pogosto povzročajo ED. Operacija za odstranitev prostate in okoliških tkiv lahko poškoduje živce in tkiva v bližini penisa. To lahko pripelje do ED. Vendar pa so študije pokazale, da lahko erekcije po operaciji pomagajo preprečiti ED v prihodnosti. Te erekcije običajno zahtevajo injekcije, vakuumske črpalke ali drugo pomoč. To imenujemo tudi rehabilitacija penisa. Čeprav kontroverzno, se zdi, da rehabilitacija penisa izboljša zdravje tkiva penisa. Zdi se, da izboljšuje pretok krvi in ​​preprečuje brazgotine.

Dodatne raziskave so pokazale, da je redni spolni odnos – vsaj enkrat na teden – zmanjšal tveganje za razvoj ED pri moških, starih od 55 do 75 let.

Ne zanemarite duševnega zdravja

Duševni in čustveni stres lahko prispevata k razvoju ED. V nekaterih primerih so lahko psihični problem celo osnovni vzrok za ED. Depresija in tesnoba lahko vplivata na vašo sposobnost, da dobite in vzdržujete erekcijo. To lahko povzroči dodaten stres.

Če imate simptome depresije ali tesnobe, ki vplivajo na vaše vsakodnevne dejavnosti, vključno z vašim spolnim življenjem, se pogovorite s svojim zdravnikom. Na voljo so različne možnosti zdravljenja.

Komunikacija je ključna

Ne glede na vzrok vaše ED, odprta, je poštena komunikacija s partnerjem ključna za zdravljenje in preprečevanje. ED lahko nedvomno vpliva na vaše spolno življenje in odnose. To lahko povzroči dodaten stres. Neuspeh pri obvladovanju tega stresa lahko dejansko poslabša ED. Pogovorite se s svojim partnerjem o tem, kaj doživljate. To lahko pomaga ublažiti stres. Lahko vam pomaga tudi pri vzdrževanju drugih oblik intimnosti, medtem ko iščete zdravljenje za ED.

Zdravila obstajajo

Za zdravljenje erektilne disfunkcije je na voljo kar nekaj zdravil, ki so dosegljiva preko spletne strani kamagra-gel-slovenija.com.