Erekcija po naravni poti

Boljša erekcija po naravni poti

Slaba erekcija je bila nekoč ena tistih stvari, o katerih nismo razpravljali. Tudi danes to ni težava, ki bi bila tema prijateljskih pogovorov, saj velja za zasebno, na srečo pa o njej veliko več govorijo zdravstvena stroka in mediji, zato imajo posamezniki z erektilno disfunkcijo na voljo precej več informacij.

Delno lahko zasluge pripišemo tudi farmaciji, ki je trgu ponudila tablete, s pomočjo katerih je pri zdravemu moškemu popolna erekcija spet dosegljiva. Sicer pa pomagajo tudi naravne stvari. Ste to vedeli?

Živila, zaradi katerih je erekcija izboljšana

Moški, ki jih skrbijo motnje erekcije, lahko tveganje zmanjšajo na naraven način. Študija je pokazala, da se možnost pojava erektilne motnje zmanjša za okoli deset odstotkov, če uživajo hrano, ki je bogata s flavonoidi. Ti so predvsem v sadju, na primer borovnicah, pa tudi v rdečem vinu.

Borovnice - flavonoidi

Najbolj se obnese, če živila, ki so bogata s flavonoidi, kombiniramo z redno fizično aktivnostjo, saj je to garancija, da bo erekcija močna, pojav motenj pa manj verjeten. Spolno življenje se je pri vključenih v raziskavo izboljšalo za več kot dvajset odstotkov. Da bi to dosegli, je treba skrbeti za gibanje, nekajkrat na teden pa zaužiti porcijo sadja, ki naj poleg borovnic vključuje češnje, črni ribez, jagode, citruse, jabolka in hruške. Tudi redkvice so koristne, prav tako pa kak kozarec rdečega vina.

Dieta, s katero se vzpostavi močna erekcija, je torej povsem preprosta, ima pa še en učinek – pomembna je tudi za zdravje srca in ožilja. Prav slabo delovanje žilnega sistema je namreč najpogostejši razlog, da se pojavljajo erektilne motnje.

Za dobro spolnost je torej tako kot za vse drugo zdravje pomemben zdrav življenjski stil. Izbira, da bomo uživali več sadja ter se večkrat gibali, pa je tako preprosta, da ne bi smelo biti izgovorov. Samo malo volje je potrebne!